Alternatív Valóság avagy mi lett volna ha....

Sokan néha azon gondolkodnak hogy mi lett volna ha mindent másképp csinálnak vagy ha minden másképp történik. Az elmúlt 26 év távlatából nagyon érdemes ezen elgondolkodni! Képzeljük el hogy milyen Magyarországon is élhetnénk ha annak idején nem az MDF hanem  az SZDSZ nyeri a választást! Lehet hogy kis hazánkban nem sokan hisznek a párhuzamos univerzum elméletben,   pedig egy párhuzamos idősíkban sok minden másképp történne amit itt mi csak szeretnénk. Elviszem önöket most  egy olyan Magyarországra ahol a nyugodt erő helyett a tettekre szavaztak!

1990 Március 25. A választások 2. fordulójának éjszakája:

Nagy fölénnyel a Kis János vezette SZDSZ nyeri az első szabad választást Magyarországon.  190 mandátumhoz jut amely azt jelenti hogy egyedül is kormányt alakíthat. 1990 májusában meg is alakul az első  szabadon választott kormány Kis János vezetésével.Első és legfontosabb intézkedésük hogy határozatot fogadnak el az ellenzékkel egyetértésben mely megtiltja hogy a múlt rendszer  politikai szereplői bármilyen közéleti szerepet vállaljanak ez Pozsgay Imrét az MSZP frakcióvezetőjét visszavonulásra készteti.Továbbá döntenek Köztársasági elnök személyéről is, az SZDSZ Göncz Árpád ideiglenes házelnököt  javasolja kinek a személye ellen egyetlen párt sem emel kifogást.

 

1990 Szeptember

Az árak elszabadulnak többek között a benziné is, a Kormány cselekvési tervet készít az elszabadult árak kezelésére és tárgyalásokat kezdeményez az IMF el a Kádár rendszer által felvett hitel 30 % ának az elengedéséről. A Kormány csökkenti a benzin áfáját ezzel megelőz egy országos spontán Taxis demonstrációt.

1990 Október 

A Magyar állam eladja a FÉGArmy 50% át egy Német Fegyvergyártó cégnek így A Magyar Fegyvergyárban ezentúl Glockokat gyártanak majd! Továbbá  megállapodást köt az Egyesült államokkal, Izraellel  és Írországgal hogy rendszeres felvevői lesznek a Magyarországon gyártott Fegyvereknek.

1990 November

A Kormány arról dönt hogy 2 évig még nem zárják be az Ózdi kohászatot, bányabezárásokat viszont végrehajtanak.

1991 Március

Az SZDSZ kormány belekezd egy nagyszabású egészségügyi reformba amely részben az egészségügy privatizálását jelenti. Létrejönnek kisebb cégek amelyeknek feladata a kórházak üzemeltetése és a felszerelések biztosítása. Létrehozzák a több biztosítós rendszert! Természetesen az egészségügyi dolgozók fizetése továbbra is állami hatáskörben marad.

1991 április

Az utolsó Szovjet katona is elhagyja a hazánkat. Magyarország a felvételét kéri a NATO ba, Bíróság elé állítják Pozsgay Imrét és Biszku Bélát.

1991 Május

A kormány szeretné nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat , de az MDF  egy köre erre nem hajlandó , a KDNP, az MSZP és Fidesz hajlandó vitanapot kezdeményezni az ügyben.

 

1991 Szeptember

Biszku Bélát 6 év letöltendőre ítélik ,Magyarország a felvételét kéri az EU ba. A kormány radikális fizetésemelést hajt végre az egészségügyben.

 

A Többit az olvasó képzeletére bízom ugyanis nagyon nehéz összefoglalni 26 év történéseit pláne hogy egy párhuzamos univerzum Magyarországáról van szó. Ha létezik egy párhuzamos univerzum és abban egy Magyarország akkor annak az országnak a lakossága minden bizonnyal elégedett, mert nem azon kell gondolkodnia hogy mit rontott el hanem azon hogy hogyan csinálhatja még jobban! Ezzel szemben  a mi univerzumunkban marad az azon gondolkodás hogy mi lett volna ha és álmodhatunk egy normális országról. 

Címkék: SZDSZ, Demokrácia