Alternatív Valóság avagy mi lett volna ha....II.

Sokan néha azon gondolkodnak hogy mi lett volna ha mindent másképp csinálnak vagy ha minden másképp történik. Az elmúlt 26 év távlatából nagyon érdemes ezen elgondolkodni! Képzeljük el hogy milyen Magyarországon is élhetnénk ha annak idején nem az MDF hanem  az SZDSZ nyeri a választást! Lehet hogy kis hazánkban nem sokan hisznek a párhuzamos univerzum elméletben,   pedig egy párhuzamos idősíkban sok minden másképp történne amit itt mi csak szeretnénk. Elviszem önöket most  egy olyan Magyarországra ahol a nyugodt erő helyett a tettekre szavaztak!

1991. Augusztus

Magyarországra látogat II. János Pál Pápa. A Pápa találkozik a legfőbb közjogi méltóságokkal  Göncz Árpád Köztársasági Elnökkel, Halda Alíz házelnökkel és Kis János  Miniszterelnökkel is. 

 

1991. Október

Kis János Kormányfő Washingtonba látogat , a látogatás célja hogy Magyarország szorosabbra fűzze a kapcsolatát az Egyesült Államokkal a látogatás során  találkozik Bush Elnökkel és Solana NATO főtitkárral is.

 

1991 November

Biszku Béla után Pozsgay Imre is 6 év letöltendőt kap ő azonban az ítélet kihirdetése elött elhagyja az országot és Törökországba távozik.

 

1992 Március

Magyarországra látogat a Görög kormányfő hogy ratifikáljon egy Fegyvervásárlási megállapodást Görögország és Magyarország között. Ezzel a megállapodással Görögország lesz a negyedik amely felvevője lesz a Magyarországon gyártott fegyvereknek.

 

1992. Május

A kormány úgy dönt  hogy létrehozza a Szentgyörgyi programot melynek célja a fiatal feltalálok kutatásainak a  segítése.

 

1992 Szeptember

A kormány az ellenzék egy részének a támogatásával teljesen hozzáférhetővé teszi az állambiztonság teljes anyagát a 3/3 as alosztályról.

 

 

1994 Május

Az SZDSZ kétharmados többséget szerez(70%) a választáson az MDF és a KDNP 10 10% az MSZP éppen hogy bejut 6% al míg a Fidesz kiesik a parlamentből. Új kormány alakul Kuncze Gábor vezetésével.

Ezek az események egy párhuzamos univerzumban  játszódtak le , de akár a mi valóságunkban is megtörténhetett volna.